19 évnyi szakmai tudásom a céged szolgálatában

Ugye Te is szeretnéd már végre hátradőlve élvezni a tartalomgyártási sikereket, ahol:

A táplálkozástudománnyal kapcsolatos információkat igenis lehetséges kreatív és könnyen érhető módon is átadni, akár egy csipet humorral fűszerezve.

Honnan tudom? Pont ebben segítek a partnereimnek sok-sok éve.

Olyan cégekkel, márkákkal dolgozom együtt szívesen, akik átlátható módon foglalkoznak az egészségmegőrzéssel, edukációval, prevencióval, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, ill. színvonalas és hiteles módon kommunikálnak.

Elsősorban a jó és társadalmilag is fontos ügyek, s nem konkrét termékek mellé szeretnék állni, támogatva például a szakmai kommunikációt, tájékoztatást.

Milyen tapasztalatok segítségével jutottam el idáig?

2005
Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar dietetikus szak
2005
2005-2006
Nephrocentrum Alapítvány
Szakmai pályafutásom egy újpesti dialízis központban kezdődött, ahol az egészségügyi munka minden előnyével és nehézségével megismerkedtem.
2005-2006
2007-től
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
2007-ben a szövetség vezetőségi tagja lettem, és bekerültem az Új Diéta szakmai folyóirat szerkesztőbizottságába, melynek később főszerkesztő-helyettese is voltam. A szövetséget és az Új Diéta megjelenését jelenleg szerkesztőként, szakmai lektorként támogatom.
2007-től
2006-2008
Országos Élmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI)
A dietetikus csapat tagjaként a lakossági egészségprogramok számára tájékoztató kiadványokat állítottam össze, részt vettem táplálkozás-egészségügyi felmérésekben és pályázatokban is (HAPPY, Az egészséges is lehet finom).
2006-2008
2008-tól
NutriComp szoftver
A NutriComp energia- és tápanyagszámító szoftver automatikus étrendtervező változatának, a NutriComp DietCadnek a fejlesztésében vettem részt a csapat külsős munkatársaként.
2008-tól
2009
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar egészségügyi szaktanár szak
2009
2008-2011
Quintess Healthy Aging Club
Dietetikai felmérés és tanácsadás, majd az életmódprogramok program- és ügyfélmenedzsereként konzultációk, programok szervezése és szakemberek korrdinálása volt a feladatom.
2008-2011
2011-2013
Preventissimo.hu projekt
A felnőtt lakosságot megcélzó kutatás-fejlesztési projekt keretében az egészségi állapotot, táplálkozási szokásokat felmérő kérdőív összeállításában, az online táplálkozási tanácsadó algoritmus fejlesztésében és az ahhoz kapcsolódó tanácsok, valamint a honlapra kerülő cikkek, hírek írásában, szerkesztésében és a Facebook oldal menedzselésében vettem részt.
2011-2013
2012-2015
E-geszseghalo.hu projekt
A Z-generáció számára készült kutatás-fejlesztési pályázat keretében az egészségi állapotot, táplálkozási szokásokat felmérő kérdőív összeállítása, az on-line táplálkozási tanácsadó algoritmus fejlesztése és az ahhoz kapcsolódó tanácsok, valamint a honlapra kerülő cikkek, hírek írása, szerkesztése tartozott a feladataim közé.
2012-2015
2015-től
Okosdoboz.hu, adaptivoktatas.hu
Az Okosdoboz.hu és az Adaptivoktatas.hu weboldalakon megjelenő, táplálkozás és egészségnevelés témájú animációk forgatókönyvének elkészítésében és az azokhoz kapcsoló online feladatok megtervezésében vettem részt. 2021-ben a Nestlé Healthy Kids program részeként az Etesd az eszed! nevű edukációs pilot projektben hasonló feladataim voltak.
2015-től
2018-2019
Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT)
Az EESZT rendszer bővítése és továbbfejlesztése projekt keretében projektgazdai feladatokat láttam el.
2018-2019
2018-2021
Miből Mennyit Egyek? weboldal
Gyermekek és szüleik részére készült ismeretterjesztő célú cikkek írásával, lektorálásával, szerkesztésével, valamint egy online kérdőívhez kapcsolódó digitális táplálkozási kisokos összeállításával vettem részt a www.mibolmennyitegyek.hu honlap létrejöttében.
2018-2021
2019-2021
Aon Magyarország Kft.
Corporate wellbeing tanácsadóként a vállalati ügyfelek számára a felmérés alapjául szolgáló kérdőív kidolgozása és az ezen alapuló szakmai tanácsadás modelljének kidolgozása volt a feladatom. A saját cégen belüli egészségprogramok összeállításában, megvalósításában is aktívan részt vettem.
2019-2021
2022
munkahelyi well-being projektmenedzser képzés
2022

Nekik már segítettem cikkek írásával

Szeretnél Te is hiteles és olvasott tartalmakat?

Díjak és elismerések, amikre a legbüszkébb vagyok

Pro Dietetica Metabolica, 2016

A Magyar Atherosclerosis Társaság Dietetikai Szekciójának vezetősége a Szekció fennállásának 10. évfordulója alkalmából 2013-ban alapította a Pro Dietetica Metabolica Díjat, amelyet 2016-ban nekem is megítéltek.

Elismerés a HAPPY programban való részvételért, 2019

A HAPPY program (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young) 10. évfordulójára az OÉTI vízfogyasztást népszerűsítő programjában való közreműködésem elismerésként egy csodaszép üvegdíjat vehettem át.

PRO DIAETA SANA, 2016

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – negyedszázados fennállása alkalmából – Pro Diaeta Sana elnevezéssel új díjat alapított. A díjat az Új Diéta folyóirat szerkesztőségében végzett precíz és lelkiismeretes munkámért, valamint a szakmai anyagok kreatív összeállításában nyújtott tevékenységem elismeréseként kaptam.

Az Év Tudományos Dietetikusa Díj, 2010

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által adományozott díj, amelyet Dánielné Rózsa Ágnessel megosztva közösen vehettünk át 2011-ben a 2010. évi tudományos munkánk elismeréseként.

TDK Szakmai Nívódíj, 2004

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar XXVII. Tudományos Diákköri Konferenciáján tartott előadásomért és így a közösen végzett munkánk elismeréseként Hajósi Anna Eszterrel és Kubinyi Andreával szakmai nívódíjban részesültünk.

Fürst Péter-díj, 2007

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság és Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös díja, amelyet Kecskeméten a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Vándorgyűlésén tartott előadásomért kaptam.

Az étel napos oldala, avagy személyes küldetésem

Voltam duci kislány, és testképzavarral küzdő fiatal is. A dietetikusi pályán anyukám fogyókúrás nehézségei indítottak el. Már akkor is utána akartam járni, mi az igazság az életmód magazinok hasábjai mögött.

Az igazság az, hogy az életmód, egészség nem egy állandó fogalom, ezekért nap mint nap tudatosan tennünk kell. Játékos, szórakoztató módon közvetítem a dietetikával kapcsolatos tudást. 

A célom, hogy az evés örömteli cselekedet legyen mindenki életében.

Az inspirálásra törekszem, s bemutatni, hogy a dietetikus is ember. Ebben segítségemre van a cicám, a Youteefool nevű szakmai alteregóm és az általam létrehozott #miteszikadietetikus hashtag.

schmidt judit dietetikus rolam 3

A cicám igazi dietetikus cica: megeszi az uborkát és a cukkinit is. (Nyugalom, kap húst is!)

Gimnáziumban még egyiptológus akartam lenni, egy ének-zene órára írt házi dolgozat és művészettörténeti tanulmányaim hatására.

Gyerekként azt hittem, a ‘beautiful’ szó rólam szól. Juti a családi becenevem, és mindig bolondozok (‘fool’) = Youteefool 🙂

Kíváncsi vagy, az ügyfeleim szerint milyen vagyok?